Ervaring

MachinebordesRob Ribbers heeft als opleiding HBS-B en HTS Autotechniek. Daarnaast heeft hij in de loop van zijn carrière diverse cursussen gevolgd.
De belangrijkste onderwerpen daarbij waren:
- Dynamica en Simulatietechnieken,
- Schok en Trilling,
- Vermoeiing, Brosse Breuk en Breukmechanica,
- Testen en Beproeven.

Na eerst 5 jaren te hebben gewerkt als sales engineer bij de importeur van Mercedes Benz Bedrijfswagens (toen: MEHACO B.V. te Utrecht) vervolgde hij zijn loopbaan als beproevingsspecialist bij de Materieel Beproevings Afdeling 2 van de Koninklijke Landmacht te Huijbergen.

Daar was hij verantwoordelijk voor het vakgebied het Dynamisch Sterkte Onderzoek, waarbij Schok en Trillingen en Sterkte en Vermoeiing de belangrijkste kennis componenten waren. Samen met enkele collega’s stond hij aan de wieg van een samenhangende filosofie over het beproeven van uitrustingsstukken, met name voertuigen, ladingen en componenten.

Deze filosofie is simultaan in meerdere NATO lidstaten ontwikkeld, omdat de oude methoden niet langer voldeden. Later zijn deze ontwikkelingen ook wat beter op elkaar afgestemd. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een sterke verandering in beproevingsnormen vanaf 1980, zoals Mil.St., DEFStan en Stanag, maar ook civiele normen als IEC en later ook ISO.

Vanaf 1 november 1985 is Rob Ribbers als onafhankelijk adviseur werkzaam in zijn eigen bedrijf en heeft zich daar ontwikkeld tot een gewaardeerd en vertrouwd adviseur van een vast klantenkring.